MINUN TARINANI

Kurkkaus persoonaani ja elämänpolkuuni

Nimeni on Päivi Kukkamäki ja kirjoitan sinulle kotitoimistosta ja mietin elämänpolkuani. Miten se on johdattanut minut juuri tähän hetkeen, muovannut minua erilaisten kokemusten myötä.
Olen äiti, puoliso, ystävä ja yrittäjä. Järjestyksellä ei ole väliä, kaikki osaset minussa muodostavat minut sellaiseksi kuin olen. Yritän parhaani jokaisessa roolissa. 

Persoonani

Olen iloinen ja huumorintajuinen, vaistoan herkästi toisten tunnetilat ja osaan mukautua erilaisiin tilanteisiin. Arvostan rehellisyyttä ja avoimuutta. Minuun on helppo tutustua.

Olen myös aika pedantti ja järjestelmällinen 😁 en halua päästää käsistäni hutiloiden tehtyä työtä.
Jos haluat lisää tietoa tekemisistäni, LinkedIn-palvelusta löytyy: Klikkaa tästä.

Opintojen aika

Peruskoulun jälkeen minun hakemuslomakkeessani oli vain yksi vaihtoehto. Graafinen tekniikka. Pääsin opiskelemaan Keski-Suomen ammattioppilaitokseen Jyväskylään, joka on myös synnyinkaupunkini. Opiskeluaika oli antoisaa ja toimin esim. opasvastuullisena, jonka tehtäviin kuului peruskouluissa oman alan esittely ja vierailijoiden kierrätys ammattikoulussa. Tutustuin myös monin uusiin ihmisiin ja osa heistä kuuluu vieläkin elämääni.
Voitin valtakunnallisen graafisen suunnittelun kilpailun ja menestyin julistetaiteessa SAKU:n kulttuurikilpailuissa. Valmistuin kolmen vuoden opintojen jälkeen painopinnanvalmistajaksi pahimpaan lama-aikaan, vuonna 1992. Sain Kirjapainotaitosäätiön stipendin, erinomaisen päättötodistuksen ja valtavan innostuksen mennä eteenpäin.

Työelämä

Pääsin koulun jälkeen töihin ja tein Jyväskylässä kolme lyhyempää työpestiä toimien vedostusharjoittelijana, paperiasemoijana ja Mac-operaattorina. Kaikista työpaikoista sain arvokasta oppia tulevaisuuden varalle ja hauskoja muistoja, jotka naurattavat vieläkin. Eräs työkaverini sanoi läksiäisissäni: "Mulla on sulle vaan yks elämänohje. Kun meet naimisiin – niin mee mun kanssa."
Muutin Satakuntaan, Euraan, työn perässä vuonna 1996 ja työskentelinkin samassa osoitteessa yli 20 vuotta. Tässä osoitteessa toimi Åkerlund & Rausing Oy, joka vuosien varrella myi joustopakkaustoimintansa Amcor Flexibles Finland Oy:lle. Roolini kehittyi Mac-operaattorista tekniseksi asiantuntijaksi ja sain monipuolisia työtehtäviä sekä tuotannon että sen suunnittelun parissa. Emännöin asiakasvierailuja ja painatushyväksyntiä, tein sisäisiä markkinointimateriaaleja ja toimin luottamusvaltuutettuna ylemmille toimihenkilöille. Vuosina 2000–2007 työskentelin osakkaana Flexirepro Oy:ssä tuottaen palveluita emoyhtiö Amcorille. Kirjoitin myös ylioppilaaksi vuonna 2002 aikuislukiosta.
Vuonna 2018 liiketoimintakaupan yhteydessä osastoni toiminnot siirtyivät Marvaco Oy:lle, minä aloitin tiiminvetäjänä uudessa osoitteessa Ulvilassa. Toimin myös yksikön päällikkönä kolmen kuukauden ajan ennen uuden päällikön tuloa. Roolini vaihtui palvelupäälliköksi, jolloin pääasiallinen tehtäväni oli brändi- ja painoasiakkaiden palvelujen ylläpito ja kehitys.
Kaiken kaikkiaan olen hyvin kiitollinen, että minua on pyöritetty monissa sopissa, kiperissäkin. Oppi, jonka olen saanut, on korvaamatonta ja sitä ei olisi saanut pelkästään koulunpenkillä istuen.

Yrittäjyys

Y-tunnukseni on peräisin vuodelta 2003, jolloin Amcorin loppuasiakas Myllyn Paras Oy halusi tilata minulta kuvituspiirroksia makaroneista. Päätoimialaksi valikoitui graafinen suunnittelu. Vuosien varrella toteutin myös muiden asiakkaiden logoja ja muuta markkinointimateriaalia sivutoimisesti. Hoidin oman kirjanpitoni ja veroasiat.
Mainitsinkin jo, että seitsemän vuoden ajan toimin osakkaana Flexireprossa ja kaksi näistä vuosista pääasiallisena vetäjänä. Toiminta sulautettiin uudelleen emoyhtiöön ja jatkoin samoissa työtehtävissä työntekijänä.
Opintoni Suomen Yrittäjäopistossa antoivat kipinän yrittäjyyden uudelleen aloittamiseen, ja tutkinnon osikseni valikoituikin liiketoiminnan tehtävissä toimiminen ja yritystoiminnan analysointi ja kehitys.
Ihmisten kanssa työskentely ja muiden auttaminen tuo sisältöä elämääni. Nautin aidosti, kun voin ilahduttaa asiakkaitani ja he pääsevät eteenpäin omalla polullaan.