TOIMINNAN KEHITYS

Mentorointi

Omaa liike- tai yhdistystoimintaa katsoo usein niin läheltä, että huomaamatta jää asiat, jotka ulkopuolinen rekisteröi ja huomioi. Jos kaipaat keskustelukumppania ja rehellistä arviointia esim. uuden yrityksen perustamisen yhteydessä, jo olemassa olevan yrityksen toiminnan tarkastelua tai yhdistystoiminnan kehitystä, ole rohkeasti yhteydessä.

Itse olen toiminut teollisuuden palveluksessa 30 vuotta erilaisissa tehtävissä; työntekijänä, teknisenä asiantuntijana, esihenkilönä, luottamusvaltuutettuna, lyhyen periodin yksikön päällikkönä ja palvelupäällikkönä. Sivutoiminen yrittäjä olen ollut vuodesta 2003 ja päätoimisena vuosina 2000–2007, olen myynyt osakkuuteni, ollut mukana liiketoimintakaupassa ja aloittanut uudelleen yrittäjänä, joten elettyä elämää on takana ja työelämän tilanteita on tarkasteltu monesta eri näkökulmasta.

Ohjelmien opastus

Haluatko kartuttaa teknistä osaamistasi? Voin opastaa sinua Adoben ohjelmistojen kuten Illustrator, Photoshop ja Acrobat kanssa. Itse teen näillä ohjelmilla esim. graafista suunnittelua, vektorointia, kuvankäsittelyä ja lomakepohjia.

Microsoftin ohjelmista käytän pääasiassa Wordia, Exceliä, PowerPointia, Outlookia ja Teamsia. Käytän niitä tekstinkäsittelyyn sisällysluetteloineen, ohjeistuksiin, kirjanpitoon ja vertailuihin, esitysten tekemiseen, sähköpostiin ja yhteydenpitoon. Jos tästä listasta löytyi jotakin, jossa tarvitset opastusta, olehan yhteydessä. 

Käytän myös Canvaa, iMovie ja Googlen eri ohjelmia. Ja voihan olla, että en kaikkea ole ymmärtänyt mainita, joten kysy tarpeitasi vastaavaa palvelua.

Lomakkeet

Omaa työtä voi sujuvoittaa sähköisillä, täytettävillä lomakkeilla, joita voi käyttää esim. puhelimella tai tietokoneella. Lomakkeen voi yhdistää työnohjausjärjestelmään tai lähettää asiakkaalle dokumentoitavaksi. Ja tottakai lomakkeen voi myös tulostaa ja täyttää käsin.

Sähköiset lomakkeet voivat olla myös kirjelomakkeita, tarjouspohjia, tilauslomakkeita, kirjanpitolomakkeita, ajanhallintaan tai matkustamiseen liittyviä tiedostoja. 

Lomakepohjia voi käyttää äänestämiseen, kyselyihin, mielipidemittaukseen, ilmoittautumiseen tai muuhun tietojen keräykseen. Näissä lomakeasioissa on myös vaan mielikuvitus rajana, joten kerro minkälaista toimintoa etsit ja haetaan siihen sopiva ratkaisu.